Wortel voor ezel: hoe u kunt leren uzelf te motiveren

Je kent de gelijkenis over wortelen en ezel? Onthoud hoe het is afgelopen? De ezel werd enthousiaster uitgevoerd door het gebruikelijke werk, het zien van een wortel voor hem, en geen verhoogde stok. We zijn geen ezels, maar positieve motivatie werkt beter dan straf voor ons. Acties geassocieerd met het bereiken van de gewenste eten minder kracht dan geneukt door angst.

De kracht van positieve motivatie wordt psychologisch verklaard: het is gemakkelijker om jezelf niet te overwinnen door het “noodzakelijke” te doen (aan wie?) dingen, maar om te doen wat ons zichtbaar voordeel oplevert. Bovendien is er ook een fysiologische verklaring: de anticipatie van het aangenaam veroorzaakt de ontwikkeling van dopamine, waardoor een toename van kracht veroorzaakt, en angst op zijn beurt wordt geassocieerd met adrenaline, die mobiliseert, maar uitputten.

Motivatie zonder moeite

Waarom de overgang naar externe werkzaamheden voor velen een demobiliserende factor is geworden? Omdat het “alles -ziende oog” van de autoriteiten ons niet meer volgde. En het werd duidelijk welke taken echt interessant zijn, en wat we doen van gedwongen behoefte.

Het maken van een logo, het schrijven van een artikel, het naaien van een pak, het afstemmen van advertenties – elk van de processen kan een routine en een fascinerende les veranderen. Afhankelijk van of het voldoet aan de interne behoefte aan zelfexpressie en zelfrealisatie of niet.

Zo ja, ontstaat een soort stroomstatus. “Ik wil – ik doe”. En we zijn gevuld met de energie van het proces zelf. Wilt u dat de motivatie op natuurlijke wijze voorkomt, zonder het gebruik van speciale technieken en oefeningen? Zoek wat je leuk vindt en dat het belangrijke waarden en levensprincipes voldoet.

Focus – op het resultaat

Zonder de kennis waar we in beweging zijn, eindigen de krachten snel. Het is noodzakelijk om de energie op de “wortel” vooraan te concentreren en gericht te handelen, en niet haastig te rennen waar het is gekomen. Er is geen geheim ingrediënt. Stel de juiste doelen in om de oorspronkelijke acties te pushen.

5 tekenen van een doel dat aanleiding geeft tot motivatie:

 • Ze is positief – Weg niet van overtollig gewicht, maar word slank en ga een toon aan, verlaat het werk niet, maar krijg een nieuwe winstgevende en interessante positie. Het belangrijkste principe is niet de vlucht van, maar de beweging naar.
 • Ze is duidelijk en duidelijk. Hiermee kunt u een eenvoudig traject bouwen. De hersenen kiest wat geschikt is en stuurt reserves naar waar ze het grootste effect creëren.
 • Ze is aanzienlijk – overeenkomend met persoonlijke behoeften, en niet opgelegd attitudes en stereotypen van de samenleving. Dit is de enige manier om aan de hersenen te bewijzen dat het spel een kaars kost, zodat het actief begint te werken.
 • Ze zit in de zone van uw controle – U 100% is niet afhankelijk van de acties van anderen wanneer u naar het doel gaat.
 • Het is milieuvriendelijk – Het behouden van onveranderd die aspecten van het leven die u niet wilt veranderen.

Hoe u een staat van hoge efficiëntie kunt betreden

Motivatie = energie. Gemotiveerd zijn om in de bron te zijn. Voor actieve activiteit moeten de hersenen in goede staat zijn. Er zijn veel technieken en technieken voor het betreden van de bronnenstatus, of een hoog efficiënte toestand. Een van de protozoa is de “poorten van sorteren”. Dit zijn zes problemen die de waarde van elke gebeurtenis of actie kunnen meten om een ​​motiverende stemming te creëren:

 1. Waar?
 2. WHO?
 3. Waarvoor?
 4. Wat?
 5. Hoe?
 6. Hoe laat?

Deze vragen zijn filters waardoor we de wereld waarnemen. Je zult begrijpen welke van je poorten – leer om de juiste doelen te formuleren en kies een omgeving waar je je gevuld en energiek voelt. We zullen het technologische principe van voorbeeld analyseren.

Stel je voor dat je het over vakantie hebt met verschillende mensen. Iedereen zal over iets van zichzelf praten.

Iemand zal een voorbeeld geven van het verhaal van een vriend, vriend, familielid. Mensen verschijnen vaak in het verhaal. Hij filtert de wereld volgens het model “wie?”

Een ander zal zich op dingen concentreren: hotels, T -shirt, crème van bruinen gekocht. Dit is een model “dat?”

Het derde seizoen zal belangrijk zijn: in de zomer kun je zonnebaden, in de winter – ga naar beneden van de bergen op ski’s. Model “wanneer?”

De vierde is geografie: houdt van Europa, maar verdraagt ​​Turkije niet. Dit is het model “waar?”

De vijfde – evenementen en emoties, reacties, indrukken die ze veroorzaakten: tijdens het reizen in de bus, op de achterbank speelden ze op de gitaar. Zijn perceptiemodel is ‘hoe?”

De zesde zal beginnen met waarom hij een vakantie nodig heeft: de mogelijkheid om zaken en stress te vergeten, het heden te voelen, zonnebaden en kracht te krijgen. Model – “voor wat?”

Kies nu een breed onderwerp: dezelfde vakantie, hobby’s of relaties – en maak uw verhaal. Beter opschrijven. Kijk wat er in de overhand heeft, gericht op de poorten van sorteren. Meestal heeft een persoon twee of drie belangrijke modellen, de rest wordt ook gebruikt, maar minder vaak. Dit zijn filters waardoor de realiteit wordt waargenomen.

Tegelijkertijd werken meditatie- en ademhalingsmethoden goed: in het verslag ademen, in het ritme van de hartslag, diafragmatisch – niet alleen longen, maar ook een diafragma, de bovenste buik neemt eraan deel.

Een gezonde levensstijl zal ook helpen: dankzij dit worden hormonen in het lichaam vrijgegeven om te helpen om in een staat van hoge efficiëntie te blijven.

Nieuw – het pad naar verborgen reserves

Nog niet zo lang geleden bleek dat de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden helpt om de verbinding van de linker (rationele) en rechter (creatieve) cerebrale hemisferen te versterken. Waarom is het belangrijk? Interhemister -interactie verhoogt de hersenprestaties, onthult het potentieel en extra reserves. We passen ons sneller aan https://gemiddeldepenis.com/wat-is-de-gemiddelde-grootte-van-een-penis/ veranderingen aan, minder moe, tonen vindingrijkheid.

Om in goede staat te blijven, “niet vast komen te zitten” in het gewone en vertrouwde, maar wissel verschillende soorten activiteiten op, probeer te experimenteren.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *